info@estepowerclinic.com +90 534 630 94 05 +90 533 596 11 23
Este Power Clinic  - Hizmet - Diş İmplant Tedavisi



DİŞ İMPLANT TEDAVİSİ

İmplant, çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir. Bunlar eksik dişlerin yerine yapılan, uzun ömürlü ve yaşam boyu sorunsuz şekilde kullanılabilen daha çok titanyumdan yapılan vidalardır.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

İmplant tedavisi 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Tedaviden önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığı çekilen röntgenlerle tespit edilir. Şeker hastalarında tedaviden önce hastalığın düzene girmiş olması gerekir. Kemik erimesi olanlar uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisi görebilirler. Ayrıca yeterli kemik ve sağlıklı diş etlerine sahip olmak gerekmektedir.

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

§       Hiç diş olmayan alt ve üst çenelerde,

§       Aşırı kemik erimesi sonucunda hastanın tam protezini kullanamadığı durumlarda,

§       Büyük azı dişlerin kaybında,

§       Tek bir dişin kaybı durumunda uygulanabilir.

Hangi Durumlarda İmplant Yapılmaz?

Bazı bedensel rahatsızlıklar veya engeller nedeniyle implant yapılması sakıncalı olabilir.

§       Bazı kalp rahatsızlıkları

§       Kan pıhtılaşma sorunları

§       Romatizmal hastalıklar

§       Şeker hastalığı; kontrol altında olmayan ve diyabetin düzenli seyretmediği durumlar

§       Çenedeki kemik yapısının uygun olmaması, yetersiz ve anatomik olarak riskli olması

§       Hastanın cerrahi işlemlere yatkın olmaması

İmplant Türleri Nelerdir?

Endosteal implantlar:  Çene kemiğine yerleştirilen yapay kökler ve onların üzerine geçirilen kronlarla yapılırlar. Bunlar cerrahi yolla çene kemiğine yerleştirilir. Uygulanan son aşamada yapay dişler, köprüler ya da protezler gruplar şeklinde implanta bağlanmaktadır. Genel olarak en çok kullanılan implant şeklidir.

Subperiosteal implantlar: Çene bölgesindeki kemik kaybı fazla ve kemik artırılması mümkün olmayan hastalar için kullanılır. Bu türler diş eti dokusunun alt kısmına çene kemiğine yerleştirilen metal çerçeveden meydana gelir. Diş eti iyileştikten sonra metal çerçeve çene kemiğine sabit durumuna gelir. Metal çerçevede bulunan materyaller diş etlerinden dışarıya çıkar. Buralara implantlar monte edilir. Çok nadir bir uygulamadır.

İmplant Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisinde, uygulanacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur ve implant 5-10 dakika da yerleştirilir. İmplant çene kemiği ile bütünleşene kadar 1-3 ay beklenir (çene kemiği bağlantısı).

 

Sonraki adımda ise porselen dişler implantlara yerleştirilir ve dişler 1 hafta ve 10 gün içinde değiştirilir. Sonuç olarak, diş implantlarının tedavisi ortalama 2 ay kadar sürer.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Uygulanan operasyon yarım saatte ya da 1-2 saat içinde tamamlanır. Hastaların kemik yapısı ve dişlerinin durumuna göre yaklaşık olarak 1-3 ay sonra kalıcı protezler yerine takılarak tedavi tamamlanır.

Implant Yapılırken Ağrı Olur mu?

Cerrahi bir işlem olan implant uygulaması lokal anestezi altında yapıldığı için hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez. Anestezi etkisi dağıldıktan sonra hafif ağrılar olabilir. Operasyon sonrası diş hekiminizin önerdiği ağrı kesici kullanılarak bu durum giderilir.

Diş İmplant Zararları Nedir?

Yanlış implant kullanımı, ağız bakımına dikkat edilmemesi, implant markası, doktorun bilinçsizliği tedavide sıkıntılara neden olabilir.

Köprü Yapılan Dişe İmplant Yapılır mı?

İmplant destekli köprü yapımı oldukça rahat bir uygulamadır. Bir ya da birden fazla diş kayıplarında implant köprü oldukça rahat ve sağlıklı bir uygulamadır.

Diş Çekiminden Sonra İmplant İçin Ne Kadar Beklenir?

En az 15 gün beklenmesi gerekir.

Bazen de diş çekimi sonrası kemik sağlığı ve hacmi elde etmek için 1 ile 3 ay beklenebilmektedir.

Implant Ağız Kokusu Yapar Mı?

Doğru ve tekniklerine uygun olarak yapılan implant koku yapmaz.

Bir Seansta Kaç İmplant Yapılır?

Bir seansta yapılacak olan implant sayısı kişiye göre değişkenlik gösterir. Ancak bazı durumlarda hastaya bir seansta 12-15 tane implant uygulanabilir.

Implant Diş Ömrü Ne Kadar?

Bu tedaviyi uygulayan doktorun tecrübesi ve tedavi uygulanan hastanın dişlerine ve ağız sağlığına önem vermesi ve sigara kullanımı implant dişin ömrünü belirlemektedir.

Implant Fiyatları

İmplant Fiyatları uygulamayı gerçekleştirecek olan hekimin ne kadar deneyimli olduğuna, kullanılacak olan malzeme ve ekip giderlerine, yapılacak olan implant sayısına göre değişiklik göstermektedir. Detaylı implant ücretleri hakkında bilgi almak için iletişime geçiniz.

Diş Çekimi

Diş hekimleri öncelikle dişi tedavi etme ve dişi doğal hali ile ağızda tutmayı amaçlamaktadır. Koruyucu tedavi yöntemlerine cevap vermeyen, çürük ve enfeksiyon ( iltihap ) gibi nedenlerden dolayı dolgu veya kanal tedavisi uygulamalarıyla kurtarılamayan dişler için uygulanan diş çekimi yapmak zorunda kalınmaktadır.

Eğer gerçekten dişi çekmek gerekiyor ise temel amaç çekim yapılırken çevre dokuları korumak ve diş çekimi sonrasında kemik oluşumunu ve kemiği saran dişeti dokularını ileride implant ya da diğer yapılacak tüm uygulamalarda sağlıklı ve yeterli doku oluşumunu sağlayacak teknikleri kullanmaktır.

Diş Çekimini Gerektiren Durumlar Nelerdir?

·         İleri derecede çürük ve madde kaybı yüzünden tedaviyle kurtarılamayan dişler,

·         Travma sonucu tedavisi mümkün olmayacak şekilde kırılan dişler,

·         Kanal tedavisine rağmen kurtarılamayan apseli dişler,

·         İleri derecede dişeti iltihabı nedeniyle sallanan dişler,

·         Zamanında düşmeyen süt dişleri,

·         Kist ya da tümör içindeki dişler,

·         Gömülü ve sorun yaratan dişler,

·         Yer darlığı nedeniyle ortodontik tedaviye yardımcı olmak amacıyla, sorunsuz olduğu halde bazı dişler çekilebilir.

 

 

Diş Çekim İşlemi Nasıl Yapılır?

Diş çekilmeden önce diş hekimi hastaya dişin alınacağı bölgeyi uyuşturmak için bir lokal anestezi uygulanmaktadır. Bazı vakalarda, özellikle gömülü yirmilik yaş dişi çekiminde genel anestezi uygulanabilir.

Diş hekimi tarafından İşleme başlarken diş eti ve kemik dokusu kesilmektedir. Sonrasında ise forseps kullanılarak dişin çene kemiği ile olan bağlarının gevşemesi sağlanmaktadır. Bunun için diş ileri ve geri oynatılmaktadır. Bazı vakalarda zor çekilen bir diş çok parçalı bir şekilde çıkartılabilmektedir.

Diş çekiminden sonra hastanın kanaması olması normaldir. Kanamanın durdurulabilmesi için diş oyuğuna bir gazlı bez yerleştirilmektedir ve hastanın bu bölgeyi ısırmaması gerekmektedir. Diş çekimi işleminin nasıl geçtiğine ve hastaya bağlı olarak, diş etinin kenarlarının daha düzgün kapanması için ilgili bölgeye dikiş atılabilir.

Diş Çekimi İşlemi Sonrası İyileşme Süreci

Hastanın iyileşmesinin başlayabilmesi için kanın pıhtılaşması gerekmektedir. Kanın pıhtılaşabilmesi için ise; diş hekimi bazı durumlarda ilgili bölgedeki sokete antiseptik ve antibiyotik etkisi olan bir ağrı kesici macun yerleştirebilmektedir. Birkaç gün bu bölgede bulunan macun hem bölgenin hızlı iyileşmesine hem de ağrı oluşmasını engellemeye yardımcı olmaktadır.

Diş çekiminden sonra en az 24 saat dinlenmek gereklidir.

Diş çekiminden sonra çorba, patates püresi, yoğurt, puding veya elma püresi gibi besinler tüketilmelidir. Diş çekilen bölge iyileştikçe yavaş yavaş katı yiyeceklere geçilmelidir. İlk 24 saat süresince pipet kullanılmamalıdır.

İyileşmeyi hızlandırmak için iyileşme süreci boyunca sigara içilmemelidir.

Diş çekimi sonrasında iyileşme süresi yaklaşık olarak 2 hafta gibi bir süredir. Eksik dişin yerine implant gibi uygulamalar ile iyileşme süreci daha ağrısız atlatılabilmektedir.

 

Diş Çekimi Fiyatları

Diş Çekimi Fiyatları uygulamayı gerçekleştirecek olan hekimin ne kadar deneyimli olduğuna, çekilecek diş sayısına, kullanılacak ekipmanlara, çekim sonrası uygulanacak tedaviye, cerrahi gerekip gerekmemesine göre değişiklik göstermektedir. Detaylı diş çekimi ücretleri hakkında bilgi almak için iletişime geçiniz.