info@estepowerclinic.com +90 534 630 94 05 +90 533 596 11 23
Este Power Clinic  - Hizmet - Ozon Tedavisi



OZON TEDAVİSİ

Ozon, atmosferde stratosfer tabakasında bulunan en önemli gazlardan biridir.

Güneşten gelen ultraviyole ışınları atmosferdeki ozon tabakasından geçerken bu gazın bir kısmını oksijen ( O 2) haline dönüştürerek dünyaya iletir.

Ozon, yaşamımızı sürdürmek için hayatımızın her anında bize gerekli olan Oksijen( O 2) molekülünün üç atomlu (O 3) halidir.

Tıpta kullanım alanı olarak ozon tedavisi belirli miktarda ozon- oksijen karışımının vücut boşluklarına veya dolaşım sistemine uygulanma sürecidir. Tek başına veya diğer tedavilere ek olarak uygulanır, tamamlayıcı destek tedavisidir.

 

Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Çok güçlü bir dezenfektandır, antimikrobiyaldir, immün sistem düzenleyicisidir ve antioksidandır. Aynı zamanda kanın akışkanlığını artırıcı, kan yapımını uyarıcı ve ağrı kesici etkisi de vardır.

Hücre ve dokulara giden kan dolaşımı artmasını sağlar. Deride artan kan dolaşımı ile birlikte cilt yenilenir, temiz ve pürüzsüz görünüm sağlanır.  Mevsimsel ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olan hastalıklara karşı direnci artırır. Kan, damarlar ve lenf sistemi temizlenir.  Canlanan bağışıklık sistemi etkisi ile mikropları öldürerek enfeksiyon hastalıklarına karşı direnci artırır. Eklem ağrılarında ve kas rahatsızlıklarında iyileşme olur. Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir. Ferahlatıcı etkisiyle depresyon ve anksiyete üzerinde olumlu etkisi vardır. Adrenalini, okside ederek genel bir sakinlik sağlar. Uyku ihtiyacını azaltır ve uyku kalitesinin artmasını sağlar.

 

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

·         Hipertansiyon

·         Şeker Hastalığı (Diabetes Mellitus)

·         Kanser tedavisinde tamamlayıcı tedavi olarak

·         Kronik Yorgunluklar

·         Otoimmün sistem hastalıkları

·         Kas iskelet sistemi hastalıkları

·         Allerji- astım

·         İlerlemiş iskemik hastalıklar

·         Dolaşım bozuklukları

·         Alzhemier

·         Parkinson

·         Demans

·         Bakteriyel virüs ve mantar enfeksiyonları

·         Nörolojik hastalıklar

·         Akciğer hastalıkları

·         Deri hastalıkları

·         Erken evre böbrek hatalıkları

·         Osteomiyelit, plevral amfizem, fistülün eşlik ettiği abseler, enfekte yaralar, bası yaraları, kronik ülserler, diyabetik ayak ve yanıklar

Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanıyor?

Ozon tedavisi uygulama yöntemleri;

Majör Uygulamalar: En çok uygulanan yöntem budur. Alanında uzman hekimler tarafından, özel donanım ve cihazlar kullanılarak yapılan bir uygulamadır. Hastadan alınan 50-200 ml kan içerisine doktorun belirleyeceği dozda ozon eklenerek tekrardan hastaya damar yoluyla verilir. Bir uygulama süresi yaklaşık 15 dakikayı geçmeyecek kadar kısa ve ağrısızdır.

Minör Uygulamalar: Tek başına uygulamadan çok diğer tamamlayıcı tıp yöntemleriyle kombine edilen ozon tedavisi şeklidir. Hastadan alınan 5cc kan yine 5cc ozon ile karıştırılarak kas içine enjekte edilir. Majör uygulamayla kombine de yapılabilir.

Lokal Uygulamalar:  Uygun ozon/oksijen karışımıyla üretilmiş gazın yumuşak dokulara, kas, eklem, disk, tendon, deri içine veya vücut boşluklarına uygulanmasıdır.

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

·         Yüksek tansiyon için ACE inhibitörü tedavisi alanlar

·         İleri derecede kansızlık

·         Pıhtılaşma bozukluğu gibi kan hastalıkları

·         Hipertiroidi (tiroid bezinin aşırı çalışması)

·         Glukoz 6 fosfat dehidrogenaz (G6PD) enzim eksikliği olanlar (kalıtsal bir hastalık)

·         Ozona alerjisi olan astım hastaları

·         Hamileler

·         Yeni geçirilmiş kalp krizi (miyokard infarktüsü) ve/veya kontrol altına alınmamış kalp-damar hastalığı olan kişilerde ozon tedavisi uygulanmaz.

 

Ozon Terapi Kaç Gün Ara İle Yapılır?

Genellikle haftada 2 seans olarak 3 gün ara ile uygulanır.

 

Ozon Tedavisi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Hastalığın türüne bağlı olarak dozu ayarlanan ozonun sürekli bir etkisi yoktur. Çoğu hastada haftada 2 defa ve toplamda 10 seans uygulanan ozon tedavisi bu sürenin sonunda etkisini gösterse de doktorun da tavsiyesiyle belirli dönemlerde tek seans şeklinde tekrar uygulanabilmektedir.

 

Ozon Tedavisinden Sonra Ne Yapılmalı?

Ozon uygulama seanslardan sonra fazla efor sarf edilmemelidir. Eğer zararlı alışkanlıklar varsa bırakılmalı, içilen su miktarını artırmalıdır.

Diyet, düzenli egzersiz ve yürüyüşler yapılmalıdır.

 

Sonuç olarak ozon tedavisi, alanında uzman hekimlerce kurallara uygun olarak uygulandığı takdirde birçok hastalığın tedavisinde başarı oranını arttıran, yan etkileri oldukça sınırlı olan ve tüm yaş gruplarında güvenle uygulanabilen yenilikçi bir tedavi yöntemidir.

 

Ozon Tedavisi Fiyatları

Ozon tedavisi fiyatları, hastanın şikâyetlerine, hastalığın türüne, hastaya uygulanacak doz sayısına, seans sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ozon tedavileri hastanın ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna göre belirlenmektedir. Bu tedaviler kişiye özel olarak planlanmaktadır. 

Detaylı Ozon tedavisi ücretleri hakkında bilgi almak için iletişime geçiniz.