info@estepowerclinic.com +90 534 630 94 05 +90 533 596 11 23
Este Power Clinic  - Hizmet - Mezoterapi



MEZOTERAPİ

Mezoterapi Nedir? Ne İşe Yarar?

Mezoterapi; vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir.

Cildin orta tabakasına, akupunktura benzeyen bir yöntem olarak mezoterapi iğnesi kullanılarak yapılan bir işlemdir.

Cilt yenileme, leke, yara izi, çatlak, selülit gibi cilt rahatsızlıklarının giderilmesi,  saç tedavisi,  bölgesel zayıflama, yaşlanma karşıtı cilt bakımı gibi işlemler, akut ve kronik ağrı sendromları, burkulma,  kas, tendon yaralanmaları, kas iltihaplanmaları, âdet ağrıları, fibromiyalji tedavisi için uygulanabilir.

Mezoterapi uygulaması ile birlikte;

Günde 1 saat yürünmeli

Günde 2 lt su içilmeli

Tuz, kahve, çay, yağlı yiyecekler yenmemeli

Sigara, alkol kullanılmamalı

Uyku düzenine dikkat edilmeli

Sağlıklı besinler tüketilmeli

Stres azaltılmalıdır.

Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulanması Sakıncalıdır?

·         Gebelerde,

·         Emziren annelerde,

·         İnme (felç) geçmişi olanlarda,

·         İnsülin bağımlı diabetes mellitus (şeker hastalığı) olanlarda,

·         Kanser hastalarında,

·         Kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlarda,

·         Kullanılacak ilaçlardan herhangi birisine karşı alerjisi olanlarda,

·         Ürtiker hastalarında,

·         Birden fazla ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunan kişilerde mezoterapi uygulanması sakıncalıdır.

 

Saç Mezoterapisi

Saç Mezoterapisi Nedir?

Hem kadınlar hem de erkeklerde saç dökülmesini engelleyen, bununla beraber saç uzamasını sağlayan, saç çıkışını aktif hale getiren ve kelliğin tedavisi için de kullanılabilen bir yöntemdir.

Saç dökülmesinin önlenmesi, kellik tedavisi ve saç uzamasının hızlanması için uygulanan saç mezoterapisi, saç problemi olan kişilerde oluşan hücre metabolizmasının harekete geçmesini sağlar.

Besin ögeleri içeren enjektör yardımıyla, saç derisine bir sıvı enjekte edilerek gerçekleştirilir. Mezoterapi yönteminde oldukça ince iğneler kullanılarak, saç derisinin 2-3 mm altına vitamin, mineral, antioksidanlar ve dokuyu güçlendirip, bakım yapacak diğer bileşenler enjekte edilir.

Genellikle saç ekim işleminden 6 ay sonra uygulanır ve yeni çıkmış saç tellerine bakım yapıp güçlendirerek gelecekteki saç dökülmeleri önlenir.

 

 

Saç Mezoterapisi Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Hastanın problemine göre haftalık veya iki haftalık seanslar şeklinde 4-10 seans yapılır.

Mezoterapi Saç Dökülmesini Durdurur mu?

Mezoterapi saç dökülmesini normal seviyeye indirir.

Saç Mezoterapisinin Faydaları

v  Saç dökülmesini azaltır.

v  Saç büyümesini uyarır.

v  Saç kırılmasını önler.

v  Yeni saç köklerinin oluşumunu hızlandırır.

v  Saç derisindeki hasarlı dokuları onarır.

v  Kepekleri azaltır.

v  Saç derisinde kan dolaşımını artırır.

Cilt ve Yüz Mezoterapisi

Cildin mezoderm tabakasına, çok küçük iğne uçları ile çeşitli ilaç karışımlarının doktor tarafından enjekte edilmesi işlemidir.

Cilt mezoterapisi cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir. Mezolifting oldukça etkili bir anti-aging tedavidir. Ciltte kolajen sentezini uyarır; gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık sağlar.

Cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler cilt altına minik iğnelerle uygulanır. Bu faydalı maddelerin direkt cilde verilmesi ve cildin uyarılması cildin kolajen ve elastin üretimini artırır, ciltte nemlenme artar ve cilt yenilenir. Uygulama öncesi cilt temizlenir ve dezenfekte edilir.

 

 

Yüz Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygulama ortalama 30-40 dakika kadar sürer. Yüz mezoterapisi yapıldığı gün banyo yapılmaması, makyaj yapılmaması ve doktorun önerisi dışındaki herhangi bir ürünün yüze sürülmemesi gerekmektedir.

Leke Mezoterapisi

Deri üzerinde doğuştan olan renk değişiklikleri, güneş, hamilelik, yaşlılık lekeleri, sivilce sonrası izler, deri hasarlanması sonucu ortaya çıkan lekeler ‘’leke mezoterapisi’’ ile tedavi edilebilir.

Leke mezoterapisinde en sık kullanılan etken maddeler, vitamin C, multivitamin kokteylleri, traneksamik asit, glutatyon ve doku yapılandırıcılarıdır.

Leke Mezoterapisi Hangi Sıklıkla Ve Kaç Seans Uygulanır?

 

Leke mezoterapisi, bir haftada veya iki haftada bir sıklıkla ve 4-6 seans uygulanır. Herhangi bir yöntemle kombine edilecekse uygulama aralıkları ve seans sayısı değişkenlik gösterebilir.

Leke Mezoterapi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Genellikle 2. seanstan sonra etkisi görülmeye başlasa da asıl etki tüm seanslar bittikten sonra görülür.

Gözaltı Mezoterapisi

Gözaltı mezoterapisi, göz çevresini canlandırmak için özel hazırlanmış bazı bitki, antioksidan ve vitaminlerinden oluşan kokteylin uygulandığı özel bir mezoterapi yöntemidir.

Göz Altı Mezoterapisi Ne İse Yarar?

Göz çevresinde, morluk, koyu renkli halkalar, kararma, kırışma, ince çizgiler, göz kapağı ödem ve şişliği, torbalanma gibi problemleri ortadan kaldırmaya yarar.

Kaş Mezoterapisi

Kaş mezoterapisi ise dökülmekte olan veya seyrekleşen kaşların tekrardan yerine gelmesi için uygulanan bir yöntemdir.

Çinko, Sistein, Glutamin, Glisin, A-B-C-E grubu vitaminler, Hyalüronik asit  ile hazırlanan karışımın ince iğneler aracılığıyla derinin 1-2 mm altına girerek enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. 

Kaş mezoterapisi;

Kaş köklerini besleyerek canlılık kazandırır.

Kaş dökülmelerini azaltıp, mevcut kaşları güçlendirir.

Yeni kaşların çıkmasını sağlar.

 

PRP Ve Mezoterapi Arasındaki Fark Nedir?

Prp kişinin kendi vücudundan küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Mezoterapi ise vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması işlemidir.

Saç dökülmesi ve cilt gençleştirme için mezoterapi ve PRP kombine edilebilir.

Mezoterapinin Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir?

Yanma hissi, kaşıntı, şişlik, cilt hassasiyeti ve hafif şiddette ağrı, mezoterapi uygulamalarının bilinen yan etkileridir. Enjeksiyon bölgesinde geçici kızarıklıklar, şişlikler ve morarmalar oluşabilir. Kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmadığından bu etkiler 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolur.

Ancak mide bulantısı, kusma, isilik, enfeksiyon, aşırı cilt reaksiyonları ödem gibi durumlarda doktora başvurulmalıdır.

Mezoterapi Fiyatları

Mezoterapi fiyatları, uygulanacak seans sayısına ve uygulanacak tedavi içeriklerine göre değişiklik göstermektedir. Detaylı Mezoterapi ücretleri hakkında bilgi almak için iletişime geçiniz.